Exterieur

De Johanna Engelina voltuig (gaat over de zeilen, niet de bemanning ;-)De Johanna Engelina is een snelle zeiler. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Als je over het dek loopt en omhoog kijkt, zie je langs de twee masten een wirwar aan staaldraden en touwen omhoog lopen. Die hebben we allemaal nodig; niet alleen voor het hijsen van de zeilen maar vooral ook om de zeilen in een optimale stand te kunnen trimmen waardoor het schip haar snelheid krijgt. Hoe langer je meevaart op de Johanna Engelina, hoe beter je de lijnen, vallen en schoten leert begrijpen en bedienen.

Het achterdek van de Johanna EngelinaDe Johanna Engelina is bovendeks zo ingericht dat we het schip heel arbeidsintensief en fanatiek kunnen varen. Maar als we een minder actieve bui hebben, kunnen we ons ook laten zeilen met een minimum aan inspanning.

Het achterdek met het stuurwiel en daarvoor het kompas van hieruit besturen we het schip en houden we alles in de gaten.

De midscheepse kuip, een grote, beschutte zitgelegenheid. Van hieruit kun je genieten van de zeiltocht.De midscheepse kuip, een grote, beschutte zitgelegenheid. Van hieruit kun je genieten van de zeiltocht met, als het even kan, een lekker hapje en drankje erbij. Deze foto is genomen met windkracht 5 om tien uur 's avonds. Je ziet, zelfs dan schuift de wijn nog niet van het dek af.

 

Het dek van de Johanna Engelina met de zeilen uitgepaktHet uitzicht vanuit de kuip naar voren. De zeilen worden nu uitgepakt en zullen zo direct gehesen worden.

Tot slot het voorschip met de kluiverboom daar weer nog voor uitstekend. Tot slot het voorschip met de kluiverboom daar weer nog voor uitstekend. Voor de durfals die het kluivernet in durven een mooie plek om de zeilen bij elkaar te binden.


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina