Individuelen arrangementen: Gezinszeiltocht (30 juli t/m 5 augustus 2011)

In 2011 hebben wij weer een aantal hele aantrekkelijke zeilarrangementen voor u als individuele boeker (of groepen tot max 30 personen) in de aanbieding.

De gezinsreis van de Johanna Engelina is een ervaring voor de gehele familie. Gedurende deze week word het zeilen afgewisseld met fietsen, bezoek aan verschillende havenstadjes en misschien wel droogvallen. Alles bij elkaar een avontuurlijke week met voldoende comfort en rust om Nederland eens van een totaal andere kant te leren kennen.

Zeilervaring is niet vereist voor degenen die graag de armen uit de mouwen steken staan de schipper en de maat met instructies en tips paraat. Voor degenen die een beetje rustig aan willen doen is de riante zitkuip een uiterst veilige en comfortabele plek om alles gade te slaan.  

Op zaterdag 31 juli bent u met uw gezin om 12.00 uur welkom aan boord van de Johanna Engelina . Het schip ligt dan afgemeerd in de haven van Enkhuizen aan de Gependam.

Na ontvangst met lunch en kennismaking met uw medereisgenoten volgen de nodige veiligheidsinstructies en uitleg over de bediening van de zeilen, zwaarden, lieren en lijnen aan boord. Vervolgens zullen we bespreken wat voor tocht we deze week kunnen varen, uiteraard afhankelijk van de weersvoorspellingen en het getij.

Droogvallen op de Waddenzee bijvoorbeeld onder VlielandBij een gezinstocht behoort een uitgebreide Waddentocht tot de mogelijkheden, maar ook een bezoek aan Friesland, een zwerftocht over het IJsselmeer of een route door Noord-Holland. Gedurende de reis zullen we niet de hele dag zeilen maar scheppen we ook voldoende ruimte om droog te vallen fietstochten te maken en bezoek aan de verscheidene havenplaatsjes.

Over het algemeen gooien we om ca 10.00 uur de trossen los en proberen tussen drie en vier uur 's middags weer aan te meren..

Aan boord bevinden zich 1 vijfpersoonshut, 4 vierpersoonshutten, 1 driepersoonshut, 4 tweepersoonshutten met warm en koud stromend water. Naar gelang het aantal personen waar u mee boekt zal er een zo passend mogelijke hut aan u worden toebedeeld.

Onderweg zal de scheepskok zorgen dat de innerlijke mens vooral veel aandacht krijgt. Op deze reis gaat er natuurlijk ook veel aandacht naar de kinderen uit we zullen het zeilen daar ook zeker aan aanpassen

De mogelijkheden voor deze week zijn zo veelzijdig dat een route op voorhand niet uit te stippelen valt maar dat u een grote variëteit aan bestemmingen en ervaringen krijgt is zeker.

Gezinsreis kosten

Volwassenen : € 395,- p.p. (12 jaar en ouder)
Kinderen tot 12 jaar : € 285,- p.p.
Boordkas : € 140,- p.p.
     
Inschepen : Zaterdag 30 juli 12.00 uur in Enkhuizen (Gependam)
Ontschepen : Vrijdag 5 augustus 16.00 uur in Enkhuizen (Gependam)

Boeken

U kunt gebruik maken van het boekingsformulier om in te schrijven.

Andere periodes zijn ook altijd mogelijk op aanvraag.

Bekijk ook onze andere individuele arrangementen:
Weekend Winterarrangement - Paaszeiltocht - Culinaire zeilreis
Lang mannenweekend - Oerolweekend


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina