Interieur Johanna Engelina

Toen schepen nog van hout waren en mannen van ijzer. Ja, toen sliep men in een hangmat en als je mazzel had op een strozak. Je behoefte deed je overboord of op een emmer en zoals Jacob Catsz al schreef: "Wast uw handen, wast uw tanden, maar wast zelden uwe voeten en uwe lijf van uwe leven niet."

Toen at je gezouten vlees leed scheurbuik en waren de maden uit het scheepsbeschuit broodnodige extra proteïnen.

 

 

Hoewel de Johanna Engelina een historisch verantwoord schip is, zijn we op bepaalde punten wel met onze tijd meegegaan.

Zo hoef je niet meer van ijzer te zijn. Zijn er 32 aangename kooien (scheepstaal voor bedden) verdeeld over 10 hutten ingebouwd. Elke hut is voorzien van een wasbak met warm en koud stromend water. En bestaat het sanitair uit 4 douches 3 toiletten een wastafel in elke hut. Tot slot beschikt schip goed geoutilleerde keuken met veel koelruimte opslag.

 

 

 

 

 

Alle hutten zijn voorzien van vensters (patrijspoorten of luiken), ventilatie en voldoende opbergruimte voor de bagage (hang- ligkasten). Verder heeft elke hut zijn eigen regelbare radiator en wasbak met warm en koud stromend water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De douches zijn ruim opgezet met voldoende omkleedmogelijkheid. Alle toiletten hygiënisch ingericht en voorzien van een spoelbak.
Alle ruimtes in het schip zijn afsluitbaar en voorzien van afzonderlijk bedienbare CV-radiatoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De keuken

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gang naar de hutten


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina