Wedstrijdzeilen : Klipperrace

Klipperrace
vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober 2012
€ 140,-  p.p.

 

 
         
Ga naar de website van de KlipperraceDe Klipperrace wordt vanuit Enkhuizen gevaren met op zaterdag de geweldig imposante ankerstart in het Krabbersgat. Vervolgens is het zaak de juiste route te kiezen. De wedstrijd organisatie heeft namelijk 3 boeien bij respectievelijk Medemblik, Stavoren en Urk aangewezen waarvan er twee gerond moeten worden.

Na het feest op de zaterdagavond moeten we dan op zondagochtend weer uit ons bed zien te komen om de olympische baan te varen. De Klipperrace staat altijd garant voor veel zeilspektakel met uiterst fanatieke bemanningen. Voor de klipper schippers is dit namelijk dé wedstrijd van het jaar.

In 2010 verliep de zaterdag zeer bevredigend met een gedeelde 8e plek in de A-klasse op de zaterdag doordat wij de juiste route hadden gekozen. Op ons traject over Urk Stavoren gingen we zelfs tot in het laatste rak aan kop. Pas vlak voor de finish werden we ingehaald door de 2-mast Avontuur. De Zondag begon met een hele slechte start. We werden nm. door de Waterwolf over de startlijn gedrukt en moesten overnieuw achteraan starten.Vervolgens begonnen we met een gigantische inhaalrace en wisten 14 schepen in te halen. Uiteindelijk gingen wij als negende over de finish. Hierdoor bereikten we overall een 7e plek. Het was een prachtig weekend met veel zon en sinds tijden presteerden we ook goed met weinig wind. Het nieuwe grootzeil gaf ons een een boel extra vaart.

Zeilervaring is niet vereist, gezelligheid wel. We varen verschillende wedstrijden (zie overzicht). Alle wedstrijden zijn inclusief eten, drinken, bier en wijn. Zelf dien je voor een slaapzak en waterdichte kleding te zorgen. De inschrijving is al gestart dus als het je wat lijkt laat dan snel wat van je horen.

Alle wedstrijden organiseren we inclusief catering. Als je mee wilt doen of vragen hebt kun je bellen met Laurens Sinaasappel (06-21506336) of e-mail . Na aanbetaling van 50% van het bedrag (te storten op rekening nummer 84 74 98 379 Abnamro bank Amsterdam tnv. L. Sinaasappel ovv. de klipperrace ) ben je van een plaatsje verzekerd. Stuur mij s.v.p. ook een e-mail ter bevestiging.


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina