Wedstrijdzeilen : Kuiper Brandarisrace

Brandarisrace vrijdag 19 t/m zondag 21 oktober 2012 € 150,-  p.p.    

De Brandarisrace start in Harlingen en de bedoeling is dan om zo snel mogelijk naar Terschelling te varen. Het is een relatief eenvoudige wedstrijd maar erg gezellig met de unieke mogelijkheid om Terschelling in een weekend aan te doen.

In 2011 hebben we door de geboorte van Meike, onze dochter, op 13 oktober niet kunnen deelnemen.

In 2010 was het een onstuimige race met heel veel wind (tot ca 7 Bft.) maar het nieuwe grootzeil hield zich uitstekend en voer ons naar een 2e plek. Na een prima start als vierde gingen we met een stevige NO. wind en een snelheid van 11,5 knopen al snel naar de top 3 van het veld. Eerst halve wind moesten we de Mare Marieke en de Vliegende Draeck voor ons dulden. Aan het einde van de Blauwe Slenk gingen we hoog aan de wind al snel aan kop. Meest spectaculair was nog wel het onderlangs inhalen van de Vliegende Draeck door ons. Boven de Richel moesten we overstag en ging het met een bloedgang de West Meep in. Daar moesten we de Eensgezindheid boven ons dulden. En zo gingen wij met zijn tweeen ver voor de rest van het veld richting de finish waar we net na de Eensgezindheid als tweede finishte.

Zaterdagavond is er na de prijsuitreiking een spetterend feest in de Braskoer. Zondag kan je dan een beetje bijkomen tijdens het relaxte terug zeilen naar Harlingen.

Inschepen en ontschepen in Harlingen!

Ga naar de website van de Kuiper Brandarisrace

Zeilervaring is niet vereist, gezelligheid wel. We varen verschillende wedstrijden (zie overzicht). Alle wedstrijden zijn inclusief eten, drinken, bier en wijn. Zelf dien je voor een slaapzak en waterdichte kleding te zorgen. De inschrijving is al gestart dus als het je wat lijkt laat dan snel wat van je horen.

Alle wedstrijden organiseren we inclusief catering. Als je mee wilt doen of vragen hebt kun je bellen met Laurens Sinaasappel (06-21506336) of e-mail . Na aanbetaling van 50% van het bedrag (te storten op rekening nummer 84 74 98 379 AbnAmro bank Amsterdam tnv. L. Sinaasappel ovv. kuiper brandarisrace.) ben je van een plaatsje verzekerd. Stuur mij s.v.p. ook een e-mail ter bevestiging.


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina