Zakelijke arrangementen: Teambuilding zeilen

Op de Johanna Engelina kunt u verschillende zakelijke arrangementen boeken voor een bedrijfsuitje of relatieuitje

Teambuilding zeilen

Na het werk met zijn allen gezellig een avondje varen en borrelen onder het genot van een geheel verzorgde barbecue.

DE BESTE STUURLUI GAAN AAN WAL

Zoekt u een geheim wapen om de resultaten van uw organisatie te verbeteren? Een podium om de kwaliteit van uw werkzaamheden te onderzoeken en te verhogen?
Stap aan boord van de Johanna Engelina en laat uw team in een frisse omgeving elkaars(verborgen) talenten op een ongedwongen sportieve manier opnieuw openbaren.

Vanaf het water ziet u het vasteland plotseling van een andere, soms verrassende kant. Bestaande patronen worden zichtbaar, wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid en taken op zich neemt voor de gezamenlijke strijd met en tegen de elementen. Samen de zeilen hijsen, de schoten laten vieren of na afloop een drankje in het ruim: de beslotenheid van het schip geeft verbroedering. Er waait een frisse wind door het gezelschap waardoor traditionele groepsopbouw en vastgeroeste gedragscodes automatisch worden doorbroken.

De tuigage alert bedienen, duidelijk en effectief communiceren, op veranderende omgevingsfactoren en op elkaar ingespeeld raken, adequaat reageren: onmisbare kwaliteiten wanneer u de wind in de zeilen wilt krijgen. Zowel aan dek als op de werkvloer. Dat maakt het zeilschip zo geschikt voor teambuilding en teamontwikkeling. Als groep stap je in een geheel nieuwe wereld.

Onze filosofie


Zeilen biedt een geweldige omgeving als we kijken naar mogelijkheden voor teamontwikkeling. De wijze waarop een groep samenwerkt en inspeelt op de elementen op en om het zeilschip wordt direct vertaald in het resultaat dat aan boord wordt behaald. Deze zichtbare relatie tussen samenwerking en resultaat geven een groep inzicht in hun ontwikkelingspotentieel. Dit laat zich vertalen naar de dagelijkse werkpraktijk.
De bijdrage die de trainers leveren komt voort uit een diepgewortelde passie voor het zeilen. Deze passie wordt gecombineerd met kennis en ervaring voor procesbegeleiding. Een geweldige combinatie die weerstanden wegneemt, enthousiasmerend werkt en aanzet tot ontwikkeling en verandering.

Filosofie in de praktijk


Laten we terug gaan naar de basis van leren en (gedrags)verandering. Mensen leren het snelst en het beste als vooronderstellingen en automatische gedrags- en denkpatronen zichtbaar worden gemaakt. Leren en gedragsverandering kan alleen plaatsvinden in een uitdagende omgeving. Zeilen biedt zo’n aangename en leerzame omgeving. Juist deze buitengewone situatie is aangegrepen om een aantal trainingen te ontwikkelen waarbij het middel ‘’zeilen’’ gebruikt wordt.
Door de niet-routinematige situatie kunnen deelnemers niet “vluchten” in bedrijfsregels en procedures. Zij zijn, vanuit een nieuwe omgeving, sterk op elkaar aangewezen. De hiërarchie van het dagelijkse leven is niet meer hetzelfde. Een training aan boord van een van onze zeilschepen zult u dan ook als verfrissend ervaren. Deelnemers aan onze trainingen ervaren de combinatie van zeilen en leren als innovatief.

Uitwerking


Alles is mogelijk aan boord van onze traditionele zeilschepen. Na een uitgebreid gesprek waarin al uw wensen worden besproken, wordt een trainingsprogramma op maat samengesteld. Activiteiten aan boord kunnen zowel boven- als benedendeks plaatsvinden. Er wordt een koppeling tot stand gebracht tussen het functioneren van de deelnemers aan boord en in de dagelijkse realiteit van het werk. Naast de trainingen op maat kunnen wij u, bijvoorbeeld als u zelf een training organiseert of uitvoert, het zeilschip als accommodatie bieden. Eventueel inclusief een extra ondersteunende rol van de bemanning.

(


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina