Groepsarrangementen: weekend zeiltocht

Tijdsduur   van vrijdagavond 20.00 uur tot zondag 17.00 uur
Prijs   € 3190,-


Vrijdagavond kunt u vanaf 20.00 uur inschepen. ´s Avonds kunt u zich dan installeren en krijgt u de nodige veiligheidsinstructies. U krijgt dan ook de mogelijkheid, onder het genot van een drankje kennis te maken met de bemanning. Aan de hand van de weersvoorspellingen wordt er dan ook een plan getrokken over de te volgen route en de plaats van bestemming voor de zaterdag. Onder gunstige omstandigheden behoort het wad (Texel), Harlingen of de Friese binnenwateren tot de mogelijkheden.

Plaatsjes als Monnickendam, Marken, Volendam, Hoorn, Medemblik, Lemmer, Stavoren, Workum en Makkum kunnen onder bijna alle (weers)omstandigheden bezocht worden. Bovendien kunt u de rest van de avond gebruiken om de café's van het historische Enkhuizen te verkennen. En al dwalend door de smalle straatjes met monumentale panden uit de Gouden Eeuw een stapje terug te doen in de tijd. Net zo als de matrozen uit de 17e eeuw daar liepen voordat ze aan boord van hun Oost-Indiëvaarder gingen.

Zaterdagochtend krijgt u voor vertrek uitleg over de functie van de schoten, vallen, lieren, zeilen en al die andere nautische wetenswaardigheden die tot de kennis van een zeiler behoren. Hierna gaan dan eindelijk de touwen (wij noemen dat landvasten) los en de zeilen omhoog. De rest van het weekend zal zich ontwikkelen naar uw invulling en weersomstandigheden. Wat wel vaststaat is dat we zondagmiddag waar aanmeren in de plaats van vertrek.

Boeken

U kunt gebruik maken van het boekingsformulier om in te schrijven.

Bekijk ook onze andere groepsarrangementen:
Dagtocht zeilen - Schoolweek - Midweek zeilen - Weektocht zeilen
Outdoor weekend Terschelling - Weekend winterarrangement


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina