Nieuwsbrief Laurens Laveert

Enkhuizen 24-02-2009

Donderdag 21 februari 2008.
Het ijs ligt nog in de haven waardoor er een serene rust over Enkhuizen ligt. Geen lallende chartergasten opvallend weinig Duitsers. Nee op dit moment wordt het straatbeeld bepaalt door het nijvere West-Friese werkvolk. Geen "Scheisse "en "he du da" maar "ach maaaid" en "noah pitticch" hoor je nu door de winkelstraat. 

Ondertussen is Katja druk bezig de douches een opknapbeurt te geven. Waarbij opknapbeurt een eufemisme is naar mijn mening. Hieronder zie je enkele foto's maar beter is als je het zelf komt bewonderen. 

Oude situatieNieuwe schone voegenDit is de oude situatie 

En rechts dezelfde douche maar
dan fris blauw en witte  voegen. 

 

 

 

 

 

 


Ik zelf ben vooral bezig met elektra en ventilatie her en der aan te brengen. Van die zaken die niet zo in het oog springen maar het leven aan boord wel veraangenamen. 

Nieuw dit jaar zijn de arrangementen voor de individuele boekers. Met Pasen gaan we met de Johanna Engelina Paaseieren zoeken. Deze Paasreis vind je terug op de site. Zeilen met Pasen leek ons erg leuk. Het IJsselmeer is dan nog heel leeg en het is prachtig om de natuur uit zijn winter te zien ontluiken. 

Verder gaan we het eerste weekend van mei een Culinaire Zeilreis organiseren en in augustus een Gezinszeiltocht.

En last but not least de PIEPPERRACE. (kosten € 130,- p.p.) In het weekend van 3 tot en met 5 april gaan we in Volendam weer los met de pieperrace. Informatie hierover vindt je op de site. Er zijn nu nog 2 plaatsen vrij. Dus we hebben nog wel plek maar enige haast is geboden als je nog mee wilt. Inschrijven kan via de site of door een mailtje te sturen naar . Wij hopen snel wat van jullie te horen.

Groetjes Katja en Laurens


© 2018 l'Orange CV / Johanna Engelina