Catering Johanna Engelina
Introduction
L’Orange CV has a lot of experience in organizing events on traditional sailing ships, for small and large groups. In addition to sailing, the quality of the care on board plays an important role in the success of your event. Hollands Glorie can provide meals, snacks and drinks for you on these sailing ships.
This catering list opens with a number of catering packages for a fully catered day, afternoon or evening tour on board a traditional sailing ship. If you wish to extend a day trip or afternoon trip for a dinner on board, it is possible to book an evening package. Drinks from the national bar (coffee, tea, milk, soft drinks, beer, white wine, red, wine, gin and skipper’s bitter) are included. Other drinks will be toasted and charged after the cruise. It is not possible to mix or change the packages.
The catering list is supplemented with various separate catering items on board our sailing ships. If you have special catering requirements, which are not included in this catering list, you can contact us so that we can discuss your wishes with the caterer.
You can combine your sailing trip on a traditional sailing ship with onboard entertainment or an onshore activity. If you want such a combination, we can put together a complete daily program in consultation with you.
Service charges
We charge a service fee for the care on board. These are costs incurred for the transport of the catering, the preparation on board, the waiting staff on board and the final cleaning of the ship.
Dagtocht | (8 uur) | € 150,- |
Middag / Avondtocht | (4 uur) | € 115,- |
Day trip from 10.00 – 18.00
Arrangement I prijs per persoon | € 39,00 |
Ontvangst: koffie en thee met kruidkoek | |
Lunch: diverse broodjes belegd met kaas en vleeswaren en een krentenbol Borrelgarnituur: blokjes kaas en twee soorten worst met mosterd | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
Arrangement II prijs per persoon | € 45,00 |
Ontvangst: koffie en thee met appelgebak | |
Lunch: groentesoep, diverse luxe broodjes belegd met kaas, vleeswaren, krabsalade en zalm Borrelgarnituur: blokjes kaas, ossenworst, haring op roggebrood en toastjes met gerookte forel. Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
Arrangement III prijs per persoon | € 49,50 |
Ontvangst: koffie en thee met cake | |
Lunch: barbecue, bestaande uit een hamburger, kipsaté, sparerib, aardappelsalade, Huzarensalade, diverse sauzen en brood met kruidenboter | |
Borrelgarnituur: zoutjesassortiment, blokjes belegen en oude kaas | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding |
Afternoon tour from 13.00 – 17.00 or from 14.00 – 18.00
Arrangement IV prijs per persoon | € 29,50 |
Lunch: groentesoep, diverse broodjes belegd met kaas en vleeswaren | |
Borrelgarnituur: blokjes kaas, ossenworst, toastjes met zalm en gerookte forel | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
Arrangement V prijs per persoon | € 32,50 |
Ontvangst: schipperbitter met een hele haring met uitjes en zuur | |
Borrelgarnituur: Tapas assortiment van gesorteerde olijven, tapenades met ciabatta, tortillachips, tomaatjes met tonijnsalade, champignons met gorgonzola, spiesjes met olijven en ansjovis, kipvleugeltjes en pikante gehaktballetjes | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
Evening tour from 19.00 – 23.00
Arrangement VI prijs per persoon | € 35,00 |
Diner: keuze uit kip-kerrie met rijst, pasta Bolognese, Boeuf Bourguignon of Nasi Rames (per groep 1 keuze) | |
Nagerecht: fruitsalade met slagroom | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
Arrangement VII prijs per persoon | € 45,00 |
Ontvangst: schipperbitter met haring op roggebrood | |
Diner: een uitgebreide barbecue | |
Gedurende de vaartocht onbeperkt drankjes uit de nationale bar (zie inleiding) |
- Drankenlijst
- Ontvangst
- De Lunch
- Borrelgarnituren
- Soepen
- Warme maaltijden
- Speciale buffetten
- Het Dessert
Drinks list
Nationale bar | Internationale bar | |||
Koffie, thee | € 1,40 | Campari, Wodka, Baccardi | € 3,40 | |
Warme chocolademelk | € 1,90 | Whisky, Gin | € 3,40 | |
Frisdranken | € 1,60 | Malt whisky, Cognac | € 4,70 | |
Jus d’orange, appelsap | € 1,80 | Buitenlandse likeuren | € 4,40 | |
Bier | € 1,80 | Kir Royale | € 5,70 | |
Alcoholvrij bier | € 1,90 | |||
Jenever, schipperbitter | € 2,10 | Per fles: | ||
Sherry, port | € 2,10 | Methode Traditionelle | € 28,50 | |
Witte en rode wijn | € 2,35 | Champagne | op aanvraag | |
Uitkoop bar: drankjes uit het nationale assortiment | ||||
Dag (8 uur), prijs per persoon | € 24,00 | |||
Middag, avond (4 uur), prijs per persoon | € 18,00 | |||
Overige dranken op aanvraag verkrijgbaar. |
Receipt
(prices per person)
Koffie en thee met kruidkoek | € 3,75 |
Koffie en thee met cake | € 3,75 |
Koffie en thee met appelgebak en slagroom | € 4,65 |
Koffie en thee met gesorteerd gebak | € 4,80 |
Schipperbitter met gerookte forel op toast | € 5,05 |
Korenwijn met haring op roggebrood | € 5,05 |
De Lunch
(prices per person)
Scheepslunch: | € 16,00 |
diverse soorten witte en bruine broodjes belegd met kaas en vleeswaren, een krentenbol en fruit | |
Vislunch: | € 19,50 |
assortiment luxe broodjes belegd met gerookte forel, zalm, tonijnsalade en krabsalade | |
Koffietafel: | € 17,50 |
gevulde groentesoep, Hollandse en buitenlandse kaas, opgemaakte schaal met luxe vleeswaren, opgemaakte schaal met diverse soorten vis, diverse luxe broodjes en broodsoorten | |
Tijdens de lunch schenken we koffie, thee en melk | |
U kunt de lunch aanvullen met: | |
een broodje hotdog met ketchup, mosterd en/of mayonaise | € 3,10 |
groentesoep, kippensoep, tomatensoep, champignonsoep of uiensoep | € 4,10 |
Bubble trimmings
(prices per person)
Zoutjesassortiment: | € 2,10 |
pinda’s, gemengde nootjes en banketbakkerszoutjes | |
Haring: | € 3,80 |
hele haring (in het seizoen Hollands nieuwe) met uitjes en zuur | |
Tapas Variadas: | € 13,50 |
gesorteerde olijven, diverse tapenades met ciabatta, tortillachips met salsasaus, champignons gevuld met gorgonzola, mini-pikanto’s, gemarineerde kipvleugeltjes, tomaatjes gevuld met tonijnsalade, pikante gehaktballetjes in chilisaus, ansjovis spiesjes en spiesjes van olijven met rauwe ham | |
Borrelgarnituur de luxe: | € 15,75 |
een, door de scheepskok samengesteld, luxe borrelgarnituur met diverse koude en warme gerechten, geserveerd met stokbrood en kruidenboter |
(prices per scale, for 10 people)
Hollands borrelgarnituur (ca. 40 stuks): | € 28,50 |
blokjes kaas, twee soorten worst met mosterd, cervelaatrolletjes met augurk, groene -en zwarte olijven | |
Uitgebreid borrelgarnituur vanaf schaal (ca. 40 stuks): | € 33,50 |
blokjes kaas, ossenworst, Hollandse zoute haring met uitjes op roggebrood, zalm en gerookte forel op toast |
Soups
(prices per person)
Groentesoep | € 4,10 |
Tomaten-crèmesoep | € 4,10 |
Kippensoep | € 4,10 |
Champignonsoep | € 4,10 |
Uiensoep | € 4,10 |
Alle soepen met stokbrood & kruidenboter |
Hot meals
(prices per person)
Stevige erwtensoep | € 8,65 |
met rookworst, roggebrood en spek | |
Andijviestamppot | € 14,15 |
met spekjes, een gehaktbal, jus en appelcompote | |
Kip-kerrie | € 15,50 |
met rijst, geserveerd met stukjes ananas, een groene salade en een tomatensalade | |
Pasta Bolognese | € 15,50 |
geserveerd met parmezaanse kaas en een tomatensalade met mozzarella | |
Boeuf Bourguignon | € 16,80 |
stoofpot van rundvlees, ui, champignons, paprika en aardappeltjes geserveerd met een gemengde groene salade | |
Nasi Rames | € 15,90 |
met kipsaté, rendang, sajour lodeh, atjar, seroendeng en kroepoek | |
Paëlla | € 17,60 |
diverse soorten vis en kip op Spaanse wijze bereidt, geserveerd met een groene salade en een tomatensalade met mozzarella | |
Uitgebreide barbecue aan dek of op een eilandje/strandje | € 27.50 |
warm: culotte (gemarineerde biefstuk), kipsaté, sparerib en hamburger | |
koud: aardappelsalade, Huzarensalade, gemengde groene salade, fruitsalade, satésaus, knoflooksaus, cocktailsaus, Turks brood en kruidenboter | |
U kunt de barbecue aanvullen met: | |
een zalmmoot | € 4,65 |
If you eat vegetarian, we serve a vegetable skewer, vegetarian burgers and a “vegetarian dish from the ship’s cook” instead of meat.
A barbecue for lunch is also possible.
Special buffets
(prices per person)
For all buffets: the minimum number of people is at least 50% of the day trip capacity of the ship (i.e. a minimum of 25 people).
Buffet Beaufort | € 27,75 |
Koud: twee soorten paté, rollade op een bed van Huzarensalade gegarneerd met asperges en artisjokharten, gerookte zalm met alfalfa, diverse soorten mosselen, opgemaakte schaal met filets van gerookte forel en makreel, garnituur van gevulde eieren, tomatensalade met feta, groene salade met twee soorten dressing, Waldorfsalade, fruitsalade, stokbrood en kruidenboter | |
Warm: beenham met een honing-tijmsaus | |
Indonesisch Buffet | € 28,50 |
pangsit (pittig gekruid gehakt in een gefrituurd deegjasje), saté ajam (kipsaté), atjar tjampoer (zure witte kool), babi ketjap (varkensfilet in een zoete ketjapsaus), ajam opor (kip in kokossaus), sambal goreng telor (ei in sambalsaus), atjar ketimum (pittig groentegerecht), sambal goreng sajoer (spercieboontjes in sambalsaus), sajoer lodeh (in kokossaus gesmoorde groenten), gado gado (groentegerecht in pindasaus), seroendeng (gebakken kokos met pinda’s), witte gekookte en gebakken rijst, verschillende soorten kroepoek en sambal. | |
Thais Buffet | € 32,95 |
Koud: yam koong (Thaise salade van wortel, ui en garnalen met een Thaise dressing) | |
Warm: kai pad king (kip met verse gember en kampernoelies), pad ped kai (kip met rode curry en kousenband), pad pieaw wann nah ohle ped (eend in zoetzure saus), khao pad (gebakken rijst met groenten), pad thai (gebakken noedels met ei en groenten) | |
Buffet Kompas | € 31,95 |
Koud: Waldorfsalade, rauwkostsalade, gemarineerde makreel, gerookte zalm, haring (in het seizoen de Hollandse Nieuwe), Noorse garnalen, Ardennerham met meloen, gevulde eieren, verse boerenham met asperges, opgemaakte schaal met diverse soorten vleeswaren, Franse kaassoorten, exotische vruchtensalade, stokbrood en andere broodsoorten, kruidenboter, knoflooksaus en cocktailsaus | |
Warm: beenham met een honing-tijmsaus | |
Buffet Hollands Glorie | € 35,25 |
Koud: zalm in een mosterd-dille saus, krabsalade met gekookte eieren en citroenmayonaise, gemarineerde haringen met traditionele kruiden, diverse soorten mosselen, Noorse garnalen in knoflook, diverse soorten paté, gemengde groene salade, tomaten– en komkommersalade, luxe broodjes, roomboter en kruidenboter | |
Warm: beenham met een honing-tijmsaus, gebakken gamba’s met koriander en knoflook, pastrami met mosterdsaus |
The dessert
(prices per person)
Koffie en thee met bonbons | € 3,35 |
Koffie en thee met friandises | € 4,10 |
Koffie en thee met petitfours | € 4,65 |
Koffie en thee met gesorteerd gebak | € 4,80 |
Spekkoek | € 2,10 |
Diverse soorten bavarois | € 3,65 |
Verse fruitsalade met slagroom | € 4,25 |
Tiramisu | € 4,65 |
Kaasplateau: | € 7,65 |
Franse en Hollandse kaassoorten geserveerd met druiven en notenbrood |
Conditions and details
All prices mentioned are exclusive of VAT. Catering and non-alcoholic drinks are taxed at 6% VAT. Service charges and alcoholic drinks are charged 21% VAT. The catering packages are taxed at 80% with 6% and 20% with 21% VAT.
We can change the number and composition of orders already made up to 7 days before departure. The number of people can only be changed in writing with a bandwidth of 10% of the previously specified guests.
Only one menu or buffet can be ordered per group.
For the donation of our own wines and/or champagne we charge corkage money:
€ 6,00 excl. 21% VAT per opened bottle of wine and € 8,50 excl. 21% VAT per bottle of champagne opened.
Billing of meals and drinks:
We will send you an advance note for catering and/or services (about 90% of the agreed quotation amount). This must be paid for departure. After your cruise, we will send you a final invoice of the used drinks and the final order.
The minimum purchase of the catering is € 400,- excl. VAT for food (excluding drinks and service costs).